teisipäev, 17. november 2015

Veebipõhised meeskonnatöövahendid

Sooviksin tutvustada rakendust nimega TeamViewer. Tegemist on multifunktsionaalse programmiga, millega on võimalik seadmete vahel luua koostöö. Seadmetega, millega saab ühendust luua on arvuti-arvuti ning arvuti-nutiseade.
Alustuseks soovin ära mainida, kui palju see on säästnud minu lähedaste närve ning minu aega ja bensiini. Ma lihtsalt ütlen neile, et nad peavad selle tõmbama, installeerima ning andma mulle parooli, mis tagab ligipääsu nende arvuti pildile. Peale seda saan ma asuda tööle probleemi kallal, mis kellegi arvutist parasjagu on.
TeamVieweril on võrdlemisi mugav kopeerimis ja asetamis ning drag-and-drop võimalus. Sellega saab sessiooni soovija arvutisse kopeerida enda arvutist asju ning tõsta enda arvutist teise arvutisse asju kasutades ainult TeamVieweri klienti. See lisa on tuli juurde alles TeamViewer 9 versiooniga (Hetkel on kõige uuem versioon TeamViewer 10). Tuleb tõdeda, et see on TeamVieweri kasutamise veel lihtsamaks ja meeldivamaks muutnud.
TeamVieweriga on võimalus luua mitut sessiooni korraga, mis on eraldi tabide all. Kohe, kui kellegi sessioon soovib abistaja abikätt, siis hakkab tab helendama. Voolu kokku hoidmiseks on programmil väga nutikas lahendus. LAN signaaliga on võimalik arvutit sisse ja välja lülitada, mis tähendab, et arvutid ei pea koguaeg sees olema.
TeamViewerit on lubatud kasutada kõigil.  Võimalik on kasutada täiesti tavalist programmi, mida tohib kasutada ainult isiklikuks otstarbeks. Juhul, kui programmi kasutatakse samal ajal mil teenitakse tulu, on vaja programm endale juba osta. Ostmisel on kolm valikut, Business (499€), Premium (1049€), Corporate (2289€).
Õppimisel saab seda kasutada väga hästi grupitööde tegemisel. Väga mugav on näiteks luua sessioon ja selle abil teha koostööd kas ühe või mitme inimesega. Samuti saab sellega ka teisi aidata kodutöödega, kui antud kodutööd on muidugi võimalik arvutis teha.
Isiklikult olen TeamViewerit kasutanud ainult kellegi abistamiseks, kui kellegil on probleeme olnud kas arvutiga või lihtsamal kujul lihtsal mõne tarkvaraga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar