esmaspäev, 28. september 2015

IT vahendite valik

Võimalusi, et luua ideaalne arvutiklass kommtertskoolituste läbi viimiseks, on palju. Saab luua ideaalse tehnoloogilises mõttes ehk klassis on kallid ja kõrgklassi arvutid, printerid, monitorid jms. Teisest küljest saab luua ideaalse arvutiklassi rahalises pooles ehk koolitused saab väga hästi läbi viia, aga samas koolitaja või arvutiklassi tegija saab raha säästa. Isiklikult ei näe ma põhjust, miks teha arvutiklass koolitusteks, kus mänguritel hakkab ila tilkuma vaadates arvuti spetsifikatsioone.


Kõige tähtsam oleks peale hakata arvutist endast. Üks 500-eurone arvuti on koolitusteks väga soliidne ning hind on ka piisavalt aus, et arvuti peale kolmandat koolitust üles ei ütleks. Seega, kui võtta 20 arvutit, näitab kiire arvutustehe, et arvutite peale läheb 10000€.
Meeldiva monitori koolituseks saab juba 100€ eest. Tellides 20, teeb see kokku 2000€. Ega ka hiire ning klaviatuurita ole võimalik läbi ajada. Selleks, et need mõlemad ka kestaks, võiks kulutada nende peale kokku kuskil 40€. Hiir ja klaviatuur kahekümnele õppurile teeks kokku 800€.
Koolituselt ei saaks puududa ka internet. Kuna õppureid on 20 ja kiire internet meeldib kõigile, siis Starmanist oleks võimalik võtta kuni 400 Mbit/s internet, mille kuutasu oleks 30.99€ ehk ümardatuna 31€ kuus. Kolme aasta lõikes oleks see 1116€.

Koolitaja oleks muidugi tähtis näidata teistele informatsiooni oma arvutist seega klassist ei saa puududa projektor. 600€ projektorile ning 400€ vastavale ekraanile oleks kommertskoolituseks piisav. Samuti võiks olla klassis printer, mille oleks võimalik kätte saada juba 150€.

Tarkvara pooles on võimalus kasutada vabavara. Näiteks MS Office asemel võtta LibreOffice. Olenevalt koolitusest, ei pea arvutis olema ka viimane Windows operatsioonisüsteem.

Seega lüües kokku üleval olevad numbrid, saan kokku, et hea arvutiklassi on võimalik luua juba 14916€ ehk 15000€ eest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar