esmaspäev, 26. oktoober 2015

Arvuti haldamine ja probleemide lahendamine

Varundamist olen alati hinnanud, aga otsest viitsimist pole olnud. Tuleb tunnistada, et mõned tähtsad failid kaotsi läinud.
Kui juba varundama hakata, tuleks märkida ära esimeseks nostalgilised failid, mis ulatuvad vähemalt 2003. Kindlasti oleks seal puhast kulda kasvõi vanade mängude kujul või muud ajalugu. Ka pildid kuuluksid nende alla, sest reaalseid pildialbumi pilte enam pole. Muusikat varundada poleks tõenäoliselt vaja, sest enamus on juba Spotifys. Mängude poolest ei muretse, enamus on kas Steamis või EA saavutuses Orignis ning neil on juba pilve põhine varundamine. Tasuks mõelda ka koolitööle ehk varundada kooliga seotud faile.
Varundamine toimiks tõenäoliselt mälupulkade abi, mis mulle meeldib mugavuse pärast. Olemas on ka 1TB suurune HP välisketas, aastast 2005. Sellel on olemas enda HP backup programm, millega on võimalik väliskettale varundada asju. Siin kohal tuleb tunnistada, et programmi pole ise kasutanud, vaid lihtsalt faile ühelt kettalt teisele tõstnud.
Pilves asju pole vist kordagi peale Dropbox välja tulemist varundanud. Põhjust, miks ma pilvel varundanud pole, ei oskagi ma välja mõelda.
Tõenäoline oleks hakata oma väga tähtsaid asju varundama, sest nagu vanasõna ütleb - parem karta, kui kahetseda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar